Vanzelfsprekend houden wij ook rekening met uw en onze gezondheid en het milieu.

Dit doen wij deels door de regels van de overheid na te leven :

  • Sinds 1 januari 2000 is het voor binnen voor de professionele schilder verboden om met producten te schilderen welke een synthetisch oplosmiddel bevatten. Alleen watergedragen producten mogen nog binnenshuis gebruikt worden. Dit zien wij als een positieve verandering voor zowel uw als onze gezondheid en het milieu. Het hield wel in dat wij met deze nieuwe producten moesten leren werken. Inmiddels hebben wij hier ruimschoots ervaring in en is uw binnenschilderwerk, ook met de “nieuwe” producten, bij ons in goede handen.
  • Sinds 1 januari 2010 is er een nieuwe Europese wetgeving van kracht om ook buitenshuis de oplosmiddelen te beperken. Ook hier staan we weer positief tegenover, de producten hebben nu minder oplosmiddelen en zijn dus beter voor ons en het milieu.De markt is totaal veranderd, maar wij hebben ons gewoon aangepast. Bij ons kunt u nog steeds terecht voor een goed staaltje schilderwerk.
gezondheid en milieu 3

Daarnaast dragen wij zelf bij aan een betere leefomgeving door spaarzaam om te gaan met al onze materialen. Hergebruik van materialen zoals kwasten, rollers,  emmers en afdekmaterialen is bij ons dan ook heel gebruikelijk. Daarna worden deze en andere niet herbruikbare materialen gescheiden aangeleverd bij de juiste instanties.

Moderne materialen met ouderwetse kwaliteit.

Voorlijmen opengewerkte verbinding voor een goede hechting